Schoolreis Natuurhistorisch Museum Maastricht

Terug naar overzicht
Natuurhistorisch Museum Maastricht, De natuur van Limburg, vroeger en nu.
Natuurhistorisch Museum Maastricht
Natuurhistorisch Museum Maastricht
Natuurhistorisch Museum Maastricht
 

Natuurhistorisch Museum Maastricht, de natuur van Limburg, vroeger en nu


Ontmoet een Mosasaurus!
Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is één van de grootste regionale natuurhistorische musea in Nederland. Gevestigd in een Middeleeuws kloostercomplex presenteert dit museum een verrassende expositie over de huidige én de vroegere natuur van Zuid-Limburg.

Fossielen
Het zuidelijkste stukje Nederland kent een on-Nederlandse rijkdom aan bijzondere planten en dieren, en ook de ondergrond is fascinerend ‘anders’ – dit is het gebied waar de oudste gesteenten van Nederland aan de oppervlakte komen. De versteende resten  vertellen een opwindend verhaal van het steeds veranderende Limburgse landschap, dat door de tijd heen bevolkt werd door o.a reuzen-libellen, sauriërs en mammoeten.

Tot de topstukken behoort het fossiel van de nieuwe mosasaurus ‘Bèr’. Hij is een uitgestorven zeereptiel dat aan het eind van het dinosaurustijdperk de Krijtzee onveilig maakte.( De tropische zee die toen Zuid-Limburg bedekte). Andere Mosasaurussen zijn Carlo, Kristine en sinds kort Lars, een nog niet volgroeid exemplaar van Mosasaurus hoffmanni.

Limburgse natuur
Ook de natuur van ‘nu’ komt uitgebreid aan bod. De planten en dieren van de hellingbossen, van de Krijtgraslanden, de grindgaten en de poelen. De Limburgse natuur komt in al haar verscheidenheid tot leven.

De Insectenkamer - het ‘insectarium’ - is een museumzaal geheel gewijd aan de fantastische diversiteit aan insecten uit Zuid-Limburg. In de speciale bijenkast met glazen zijwanden is een levend bijenvolk van heel dichtbij te zien.

Sciencelab
Het Sciencelab biedt je een kijkje achter de schermen. Een behoorlijke kijk zelfs. Voorheen zag de bezoeker het object pas als het alle preparaties achter de rug waren. Heel jammer, want dat is nu juist een waanzinnig boeiend traject. De hele weg van de groeve tot achter glas in ons museum. Dat willen we tonen. De omgedraaide wereld, de botten worden in het Sciencelab weer tot leven gewekt en jij bent hier getuige van.

Tentoonstellingen & activiteiten
Naast de vaste collecties presenteert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Deze keer over haaien.
Speciaal voor alle haaienfans, een leerzame, interessante tentoonstelling over dit fascinerende dier.
De komende maanden is er in het museum van alles te zien en te beleven rondom de haai. Maak kennis met dit ijzersterke design dat eigenlijk al meer dan 300 miljoen jaar bestaat. We kennen ruim 1100 soorten haaien en roggen, maar er zijn tal van uitgestorven soorten. Er heeft hier in Limburg zelfs ooit de voorloper van de witte haai rond gezwommen!

Tarieven

Kijk voor de tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Nederland
Telefoonnummer
+31 (043) 350 54 90
E-mail
 
 
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+