Nieuwsbrief Vlaanderen week 40 (2016) 04 oktober 2016 | week 40
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
Gratis oriëntatiebezoek bij 200 musea/attracties/accommodaties/kamplocaties

Speciaal voor alle leerkrachten, cultuurcoördinatoren en leden van de schoolreiscommissie en/of ouderraad die beslissen over de (educatieve) schooluitstappen of schoolkampen bieden wij de mogelijkheid om gratis een oriëntatiebezoek te brengen aan talrijke musea, attracties en/of groepsaccommodaties in België, Nederland en Duitsland.

Vraag via de website van het Nationaal Schoolreis Magazine België je gratis oriëntatiebezoek aan en oordeel zelf of dat de gekozen organisatie voldoet aan de doelstelling van de schooluitstap. Is het educatief aanbod voldoende? Sluiten de aangeboden lespakketten aan?

Op die manier kan je ter plekke een beeld vormen van het aanbod en de mogelijkheden en direct bepalen of deze beantwoorden aan de doelstelling van jouw schoolreis of schoolkamp. Je krijgt zo een idee van onder andere reistijd, accommodatie, tijdsduur die nodig is om de bezienswaardigheden of attracties te bezoeken, mogelijkheden om te lunchen, verzamelpunten, etc. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om je keuze te bepalen en om voorbereidingen te treffen.

Voor je gratis oriëntatiebezoek surf je naar schoolreismagazine.be/servicebrief.

Klik hier voor meer informatie en alle deelnemers per provincie.

 
Voor God & Geld, Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden

De tentoonstelling die elke (jonge) durver en (toekomstige) ondernemer gezien moet hebben. Voor God & Geld. Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden. De toegang is gratis voor scholieren, studenten en begeleidende leerkrachten.

Wat gebeurt er als een ondernemer met een passie voor kunst en een kunsthistorica met aandacht voor mens en maatschappij samen een tentoonstelling maken? Kom het resultaat bekijken in Gent.
Het thema is de Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden (Vlaanderen, Brabant en Henegouwen) in de vijftiende en zestiende eeuw, toen dit gebied nog de ‘Silicon Valley’ van de wereld was. Die tijd wordt vanuit diverse perspectieven belicht, in verhalende vorm.

De tentoonstelling is een inspiratie voor ondernemen en innoveren vandaag, over de grenzen heen. Een boeiende tentoonstelling in een kleurrijk kader, opgezet door Vlaams ondernemer en kunstverzamelaar Fernand Huts (voorzitter Katoen Natie NV) en curator Katharina van Cauteren, onder de auspiciën van Provincie Oost-Vlaanderen.

Meer informatie of reserveren: voor-god-en-geld.be/de-tentoonstelling

 
Kom nu gratis met je klas naar Madurodam. Alleen geldig in november

2016 is een bijzonder jaar voor Madurodam: het is het 100e geboortejaar George Maduro, de naamgever van ons park. Om dit te vieren mag je met je hele klas alleen in november gratis naar Madurodam. Ontdek waar een klein land als Nederland groot in is.

Stap in de schoenen van DJ Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats. Deze luister je thuis lekker terug: als je je registreert, ontvang je ze per e-mail. Wil je liever leren vliegen als een piloot? Dat kan op Schiphol. Of laad zelf heel stoer een schip met containers in de haven van Rotterdam. Snel, doe de Oosterscheldekering op tijd dicht! Dan komt het land niet onder water te staan.

Daarna nog even uitrazen? Dat kan in de voetbalattractie Zo groot is Oranje of in de avontuurlijke speeltuin.

Reserveer je gratis klasuitstap via reserveringen@madurodam.nl

 
advertentie
Like, tweet of volg schoolreismagazine.be

Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.
Uitschrijven voor de nieuwsbrief Nieuwsbrief archief
##w3s_OptOut##