Schoolreis naar Raversyde

Terug naar overzicht
Raversyde, Erfgoed en natuur aan zee.
Raversyde
Raversyde
Raversyde
 

RAVERSYDE Geschiedenis zit in onze natuur


RAVERSYDE: een must aan de kust!
Raversyde staat voor Atlantikwall, ANNO 1465 en Natuurpark

De Atlantikwall is één van de topattracties aan de kust en één van dé bezienswaardigheden van Raversyde. De meer dan zestig bunkers, observatieposten en geschutstellingen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen in Raversyde, vormen samen één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie ‘Atlantikwall’. Deze werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen.

In Raversyde bevindt zich ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de eerste Wereldoorlog, de batterij Aachen. Hier stonden kanonnen, met bijhorende observatiebunkers en verblijven voor manschappen. Uit vrees voor een geallieerde landing op het strand en ter bescherming van de havens van Zeebrugge en Oostende bouwden de Duitsers batterijen langs de Belgische kust. Enkel de resten van Batterij Aachen zijn bewaard gebleven.

Alle aanwezige constructies op de Atlantikwall werden in hun oorspronkelijke staat hersteld en met authentieke voorwerpen opnieuw ingericht. Er is een app ontwikkeld Raversyde Atlantikwall, speciaal voor groepen en gezinnen met kinderen. Ga met je smartphone of tablet op avontuurlijke tocht op de Atlantikwall. Download  de App via onze website (klik onderstaande button)

Via ANNO 1465 stap je binnen in het leven van de bewoners van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde. De verdwenen vissersnederzetting Walraversijde op Raversyde is één van de belangrijkste sites in Vlaanderen en één van de best bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen in Europa. Drie woningen en een bakkerij werden heropgebouwd met ter plaatse opgegraven bakstenen; alle aanwezige huisraad en voorwerpen zijn waarheidsgetrouwe replica’s. In het archeologisch museum kun je aan de hand van de talrijke en uitstekend bewaarde middeleeuwse voorwerpen, meer te weten komen over het leven in het dorp en het archeologisch onderzoek.

Natuurpark Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze kust. Het ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken. Het Natuurpark werd in 2014, in het kader van het Masterplan Raversyde, opnieuw aangelegd.  Ook voor het Natuurpark werd een app ontwikkeld om spelenderwijs de fauna en flora te ontdekken.

Op Raversyde bevindt zich ook een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). Je kan er terecht met gekwetste, met olie besmeurde of zieke vogels en andere wilde dieren. Het doel van het VOC bestaat erin deze dieren na de nodige verzorging terug de vrijheid te schenken. Naast verzorging en rehabilitatie, houdt de vereniging zich ook bezig met het informeren en sensibiliseren over natuur en milieu.
 

Tarieven

Prijs per museum: Atlantikwall: € 8 – reductietarief € 6 / ANNO 1465: € 6  - reductietarief € 5
Combiticket (beide musea):. € 10 – reductietarief € 8
Kinderen tem. 12 jaar in familieverband. gratis. Prijs voor een audiogids: € 2,50

Openingstijden

De musea van Raversyde zijn open tijdens de weekends, vakanties en feestdagen van 10u30 tot 18u00. Op weekdagen, buiten de vakanties: Atlantikwall van 10u30 tot 17u.

Laatste toegang voor alle musea 1u voor sluitingstijd.

Raversyde is gesloten tijdens de Kerstvakantie & de Krokusvakantie.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Nieuwpoortsesteenweg 636
B-8400 Oostende
België
Telefoonnummer
+32 (059) 70 22 85
E-mail
 
 
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+