Schoolreis Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

Terug naar overzicht
Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Ontdek, proef en beleef de magie van stoom!
Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
 

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, Ontdek, proef en beleef de magie van stoom!


Ontdek de magie van stoom tijdens een bezoek aan de Miljoenenlijn
De stoomwolken zie je al in de verte schitteren, langzaam hoor je het onmiskenbare geluid van de stoomtrein steeds dichterbij komen. De stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij, ofwel het Langste museum van Zuid-Limburg, neemt je mee op ontdekkingsreis door Zuid-Limburg.

Genietend van eersteklasrijtuigen, een vriendelijke conducteur die het kaartje knipt, ziet men in deze nostalgische setting langzaam de mooiste vergezichten op natuur en typisch Limburgse dorpen voorbijtrekken. Het lijkt zo even alsof je in de film bent gestapt, een gevoel dat de tijd even stil heeft gestaan in Simpelveld. Hoeveel water gebruikt een stoomlocomotief? Hoeveel kolen zijn nodig om een stoomtrein te laten rijden? De vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij leidden je rond en vertellen graag over de rijke geschiedenis van de Miljoenenlijn en wat er allemaal komt kijken om een stoomtrein uit 1910 te laten rijden.

De Miljoenenlijn, meer dan alleen een treinrit

Al meer dan 25 jaar zetten meer dan 250 vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij zich in om het spoortraject van de Miljoenenlijn te bewaren voor de volgende generatie. De oorsprong van de Miljoenenlijn is dan ook bijzonder en voert terug naar begin jaren twintig van de vorige eeuw. Dan wordt voor meer dan één miljoen gulden per kilometer een spoorverbinding tussen Kerkrade en Simpelveld aangelegd. Uniek vanwege de vele pieken en dalen is het een bijzonder stukje spoortraject. Inmiddels in 2015, voert de reis met de Miljoenenlijn je dwars door Zuid-Limburg, van Kerkrade tot Valkenburg. Ontdek de rijke geschiedenis tijdens een bezoek aan de Miljoenenlijn, ga op conducteurspeurtocht en wordt beloond met een echt conducteursdiploma.

Wil je meer weten over de tarieven, rijtijden, leuke evenementen en de diverse groepsarrangementen? Kijk dan op de website (klik onderstaande button) Neem voor een speciaal aangepast schoolgroep-arrangement contact op met het secretariaat (045-5440018). Zij maken een arrangement voor uw groep op maat en informeren u over de verschillende mogelijkheden.

Tarieven: € 5,- per leerling inclusief conducteurspeurtocht. Informeer voor meer mogelijkheden bij het secretariaat.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Stationstraat 20-22
6369 VJ Simpelveld
Limburg, Nederland
Telefoonnummer
+31 (045) 544 00 18
E-mail
 
 
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+