Adembenemende Skywalk en rode panda’s in ZOO Antwerpen

Adembenemende Skywalk en rode panda’s in ZOO Antwerpen

Terug naar overzicht

Antwerpen, 3 november 2016

Vorige week opende de ZOO haar Skywalk, een architectonisch pareltje op hoogte. Het wandelpad van maar liefst zes meter hoog en 225 meter lang geeft je een prachtig 360°-zicht over de ZOO. En speciaal ook een prachtig zicht op de rode panda’s, want inderdaad, deze schattige beestjes zijn terug in de ZOO. Maak je dus met je schoolgroep klaar voor de Skywalk die je een prachtig zicht geeft over deze unieke, best bewaarde, 19de-eeuwse dierentuin ter wereld: de ZOO.


Rode panda’s
Het nieuwe wandelpad gaat achter Grand Café Flamingo door en langs het gloednieuwe pandaverblijf. Deze hartverwarmende roofdiertjes zijn terug van weggeweest en nemen hun rol van publiekslieveling weer op. Het zijn twee mannetjes en ze heten Pim Pim en Haiku. Pim Pim komt uit Zweden, Haiku uit Italië en beiden zijn ze bijna 1½ jaar oud. In Planckendael woont kweekkoppel Phentok en Fernando. Om het kweekprogramma in evenwicht te houden, huisvesten niet alle tuinen koppeltjes en wordt niet overal continu gekweekt. In de ZOO overheerst nu jong testosteron.

Skywalk
Het wandelpad maakt een dubbele lus en vertrekt vanaf de rode panda’s in een glooiende lijn de hoogte in, over het dak van het Welkomstgebouw. Het brengt je van het niveau van het maaiveld, het grondoppervlak, over de brilberen tot aan het eerste niveau vlak voor de ingang van het Aquaforum, zodat je er de zeeleeuwen of de nachtdieren in het Nocturama kan bekijken. Of je kan de tweede lus volgen langs de boomtop van de panda’s om dan een verdiep hoger te eindigen op het niveau van de roofvogels. Nogal ingewikkeld in woorden, maar een bezoek aan de ZOO zal veel verduidelijken.

ZOO Antwerpen (de beste leerschool is de natuur zelf!) staat op pagina 7 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (editie 2016). De grote afbeelding bovenaan deze nieuwspagina is gemaakt door Jonas Verhulst (© ZOO Antwerpen).

Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten