Afrikaanse cultuur in de Klaskamer

Afrikaanse cultuur in de Klaskamer

Terug naar overzicht

Hilvarenbeek, 12 januari 2016

Aanrader is de Klaskamer: het Afrikaans gethematiseerde leslokaal van het Safaripark Beekse Bergen. Rangers verzorgen hier speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs ontwikkelde lessen waarbij de Afrikaanse cultuur en de relatie tussen mens en dier een belangrijke plaats inneemt.

Safaripark Beekse Bergen en Liliane Fonds trekken aan de bel
23 miljoen kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden gaan niet naar school. Dit zou onmogelijk moeten zijn! Daarom wil het Liliane Fonds hier samen met Safaripark Beekse Bergen en de overige organisaties van originele-schoolreisjes.nl iets aan doen. Dat gebeurt op 10 maart 2016. Dan maken duizenden basisscholieren in Nederland één minuut herrie op het schoolplein. Een ludieke manier om aandacht te vragen voor hun leeftijdsgenootjes met een lichamelijke of geestelijke beperking in ontwikkelingslanden. Bij de actie hoort ook speciaal lesmateriaal. Meer info? Ga naar www.wijtrekkenaandebel.nl.
Korting op schoolreisjes
Scholen die meedoen krijgen een aantrekkelijke korting op hun schoolreisje naar bijvoorbeeld Speelland en/of Safaripark Beekse Bergen, Luchtvaart-Themapark Aviodrome of Aquazoo Friesland. Van ieder schoolreisje gaat een deel van de opbrengst naar het Liliane Fonds. Meer informatie over de actie is te vinden op www.originele-schoolreisjes.nl/lilianefonds.

Grootste schoolreisje
Naast de ‘herrie maak’-actie op de basisscholen vindt er op 10 maart nog een bijzonder evenement plaats. Drieduizend leerlingen en begeleiders verzamelen zich op deze dag in Safaripark Beekse Bergen. Gezamenlijk maken zij ook daar lawaai en trekken zo aan de bel om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Aansluitend krijgen deze leerlingen een speciale les aangeboden die geheel aansluit bij het thema.

Safaripark Beekse Bergen
Dat Safaripark Beekse Bergen is gekozen als locatie is logisch, want het Liliane Fonds is actief in 19 landen in Afrika, het continent waar het allemaal om draait in de Beekse Bergen. Daarnaast is het park natuurlijk ook een erg populaire bestemming. Dat is niet toevallig, want een schoolreisje bij Safaripark Beekse Bergen is uniek, leerzaam en onvergetelijk tegelijk. Rangers vertellen er alles over de Afrikaanse dieren en met de wandel-, bus-, én bootsafari zijn de leerlingen én hun begeleiders de hele dag zoet.

Safaripark Beekse Bergen staat op pagina 75 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016). Klik hier voor meer online informatie.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten