Antwerpen ondersteunt alternatief plan meerdaagse uitstap

Antwerpen ondersteunt alternatief plan meerdaagse uitstap

Terug naar overzicht

Antwerpen, 7 januari 2014

Het stadsbestuur van Antwerpen heeft afgelopen december een alternatief plan gelanceerd om meerdaagse schooluitstappen in het lager onderwijs te ondersteunen. Alle schoolgaande kinderen in Antwerpen van de tweede en derde graad lager onderwijs ontvangen een vignet ter waarde van € 18,00 per overnachting, met een maximum van 12 nachten doorheen de schoolloopbaan.

Enkele maanden geleden besloot het stadsbestuur om in de toekomst niet langer bos- en zeeklassen voor het basisonderwijs te faciliteren in eigen beheer en in het eigen patrimonium.

“Het nieuwe systeem gaat dit jaar van start en is gericht op alle onderwijsnetten, in tegenstelling tot het huidige bos- en zeeklassensysteem. Nochtans was dat tot nu toe ook al de bedoeling, maar in de realiteit gingen de middelen voor 94 tot 99 procent naar het stedelijk onderwijs", zegt onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD).

Volgens Marinower zal het nieuwe systeem echter veel rechtvaardiger zijn. Dat kinderen uit alle onderwijsnetten nu ondersteuning kunnen krijgen, komt volgens de schepen niet door het grote prijsverschil met de privésector. Scholen zullen vrij kunnen kiezen welke meerdaagse uitstappen ze organiseren en waar ze naartoe trekken, zolang ze maar passen in het leerplan. Ouders die het nog steeds moeilijk zouden hebben om hun deel van de factuur te betalen, kunnen bovendien rekenen op een sociaal fonds, waarvan de middelen verdubbeld worden.

Bron: deredactie.be en nieuwsblad.be

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten