Bouw Toerisme Vlaanderen jeugdherberg Kortrijk gestart

Bouw Toerisme Vlaanderen jeugdherberg Kortrijk gestart

Terug naar overzicht

Kortrijk, 7 oktober 2013

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois, Toerisme Vlaanderen en de stad Kortrijk hebben de eerste steen gelegd van de nieuwe Toerisme Vlaanderen-jeugdherberg in Kortrijk. Het project kadert in de inhaalbeweging inzake jeugdverblijven van de Vlaamse Regering en in de plannen van de stad Kortrijk om het overnachtingsaanbod voor sociaal toerisme verder uit te breiden. De bouw van de jeugdherberg zal naar schatting€ 5.135.000,00 kosten, waarvan Toerisme Vlaanderen € 4.225.000,00 voor zijn rekening neemt.

Hoewel de toeristen steeds enthousiast waren over hun verblijf in de bestaande jeugdherberg in Kortrijk, was de accommodatie sterk verouderd en voldeed ze niet meer aan de comfortverwachtingen. De vernieuwde jeugdherberg van Kortrijk zal een capaciteit van 116 bedden hebben en aansluiten bij de actuele jongerencultuur. Toegankelijkheid en duurzaamheid kregen veel aandacht in het ontwerp.
 

'Minister van Toerisme Geert Bourgeois streeft naar een verdere opwaardering van het individueel jongerentoerisme.'


Minister van Toerisme Geert Bourgeois streeft met de vernieuwing van de Kortrijkse jeugdherberg naar een verdere opwaardering van het individueel jongerentoerisme, ook vanuit het buitenland. Het jongerentoerisme is een groeiende toeristische markt, ook in Vlaanderen. Jaarlijks overnachten zo’n 500.000 jongeren tussen 18 en 29 jaar in onze steden. Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie nog meer jonge toeristen naar Vlaanderen te brengen. Kwaliteitsvolle en betaalbare logies voor jonge toeristen is daarbij een minimumvereiste.

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten