Dag van de Cultuureducatie

Dag van de Cultuureducatie

Terug naar overzicht

Brussel, 7 januari 2014

Op 4 februari 2014 is het weer zover, dan dompelt de organisatoren van de ‘Dag van de Cultuureducatie 2014’ u onder in een inspirerend cultuureducatiebad. Dit jaar voor de eerste keer in BOZAR in hartje Brussel.

Het thema van deze editie is cultuur en verlies. Benieuwd naar hoe kinderen, jongeren en jongvolwassenen zelf bij verlies stilstaan en hoe ze verlies beleven? Jonge reporters van REC Radiocentrum trokken de straat op en stelden enkele vragen aan leeftijdsgenoten Kijk mee

Verlies kan verschillende gedaanten aannemen: de dood als ultiem verlies, verlies van identiteit, verlies van geheugen, tijdsverlies… En we gaan er op verschillende manieren mee om. Terwijl verlies ons allen raakt, blijft het ongrijpbaar. U gaat hierover in gesprek met o.a. fotografen Lieve Blancquaert en Jimmy Kets, psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter, coördinator van In Flanders Field museum Piet Chielens, psycholoog Douwe Draaisma, Koenraad Tinel en Simon Gronowski en vele anderen.

Heeft u een hart voor onderwijs en cultuur? Benieuwd naar nieuwe inzichten over cultuureducatie? Staat u open voor boeiende ontmoetingen? Alle informatie vindt u op www.dagvandecultuureducatie.be.

De Dag van de Cultuureducatie is een jaarlijkse studiedag van:
- CANON Cultuurcel (Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming)
- Het Vlaams Ministerie van Cultuur (ACCE/ Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media)
- Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst in Nederland
- Vooruit in Gent
- DeSingel in Antwerpen
- BOZAR in Brussel.

 

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+