De Tyrannosaurus Rex is in het Leidense Naturalis aangekomen

De Tyrannosaurus Rex is in het Leidense Naturalis aangekomen

Terug naar overzicht

Leiden, 30 augustus 2016

Afgelopen vrijdag is het skelet van een Tyrannosaurus Rex in Naturalis aangekomen


De vrachtwagen met de botten van de dinosaurus reden vroeg in de ochtend van Schiphol naar Leiden. Daar werd hij op de Beestenmarkt verwelkomd door bijna 1.500 mensen schoolkinderen. Ook Freek Vonk en Naturalis-paleontoloog Anne Schulp waren aanwezig. Daarna ging de tocht naar het museum, waar directeur Edwin van Huis en burgemeester Henri Lenferink Trix welkom heetten.Vanaf 10 september a.s. maak je kennis met T. rex én het nieuwe educatieve aanbod. De komst van deze legendarische dino betekent een prachtige kans om educatieve programma’s te ontwikkelen over evolutie, fossielen en dinosauriërs. Voel dinobotten, onderzoek dinotanden, doe een workshop of een speurspel rond de Tyrannosaurus rex.

Zeldzaam
Skeletten van Tyrannosaurus Rexen behoren tot 's werelds zeldzaamste fossielen. De Leidense is extra bijzonder, omdat dit een bijna compleet skelet is. Naturalis is het enige museum buiten de Verenigde Staten dat een Tyrannosaurus Rex bezit.Verbouwing
Naturalis wordt vanaf september verbouwd. Op dat moment verhuist het museum tijdelijk naar het Pesthuis, het huidige ontvangstgebouw van Naturalis. Daar verwelkomen we de T. rex met een Dinotentoonstelling. Het museum blijft gedurende de verbouwing geopend voor publiek. Zo kun je er ook tijdens de verbouwing met je leerlingen terecht voor educatieve programma’s en schoolreisjes. Bovendien zijn de huidige educatieve programma’s en schoolreisjes nog dit hele jaar te boeken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond de vernieuwing via deze schoolreissite. Naturalis Biodiversity Center staat op pagina 93 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2016). Klik hier voor meer online informatie. (Foto: ©ANP)

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten