Dinosaurussen veroveren Movie Park

Dinosaurussen veroveren Movie Park

Terug naar overzicht

Bottrop-Kirchhellen, 25 februari 2014

Film- en attractiepark Movie Park opent wereldwijd unieke attractie


In het schoolreisseizoen 2014 wordt het spannend! Adrenalinekicks, een expeditie naar het verre verleden en dinosaurussen - dat zijn de ingrediënten van de nieuwe attractie die Movie Park Germany in de loop van het seizoen 2014 feestelijk gaat openen. Volgens directeur Wouter Dekkers bedragen de meest recente investeringen van het Duitse film- en attractiepark ongeveer € 5 miljoen. De modernste film- en animatietechnieken en spectaculaire decors zorgen er voor dat je als bezoeker gegrepen wordt door het spannende verhaal en zelf onderdeel wordt van het avontuur.

De nieuwe attractie is een uniek totaalconcept dat je als bezoeker diep onder het park meevoert naar een oerwereld. Daar werd een mysterieuze oude tempel ontdekt met bewoners van enkele duizenden jaren oud. Je ontmoet er samen met je schoolgroep een wereldberoemde archeoloog en gaat samen met hem op een enerverende expeditie naar onderaardse opgravingen. Als de wetenschapper plotseling verdwijnt, wordt een beroep gedaan op de bezoekers van het park, en voor je het weet ben je betrokken bij een zenuwslopende reddingsactie.

"Als bezoeker kom je midden in het avontuur terecht en beleef je het met al je zintuigen”


“Wij combineren 4D-effecten met een 360 graden beeldscherm. In de zogenaamde ‘Immersive Tunnel’ verdwijnen de grenzen tussen werkelijkheid en fictie. Op deze manier kom je als bezoeker midden in het avontuur terecht en beleef je het met al je zintuigen”, vertelt Wouter Dekkers.

Alles draait om twee expeditiebussen die elk 30 bezoekers vervoeren en een ovaal beeldscherm van 23 meter lang dat met special effects ‘made in Hollywood’ zorgt voor een perfecte illusie en een verhoogd adrenalinegehalte in je bloed. Met dit creatieve concept heeft Bottrop een wereldprimeur. Het werd speciaal voor Movie Park Germany ontwikkeld door het internationaal gerenommeerde filmbedrijf RIVA Digital uit Californië. Hun medewerkers werkten onder meer ook de animaties voor kaskrakers als Pirates of the Caribbean en Jumanji.

Klik hier voor meer schoolreisinformatie van Movie Park. Lees en/of geef hier je schoolreiswaardering/beoordeling van Movie Park door.
 

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten