Eerste beeldjes in kader herdenking WO1 zijn gemaakt

Eerste beeldjes in kader herdenking WO1 zijn gemaakt

Terug naar overzicht

Ieper, 1 april 2014

Woensdag 19 maart jl. vond in Ieper de eerste workshop ‘ComingWorldRememberMe’ in West-Vlaanderen plaats. Gedeputeerden van West-Vlaanderen, Guido Decorte en Myriam Vanlerberghe staan, samen met 30 Britse jongeren, in voor het vervaardigen van de eerste 32 beeldjes.

‘ComingWorldRememberMe’ is het beeldende kunstproject binnen ‘GoneWest’, het culturele evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI. Gedurende de vijf herdenkingsjaren, van 2014 tot en met 2018, zullen workshops en belevingsateliers georganiseerd worden waarbij 600.000 beelden uit klei gemaakt worden door bezoekers. Elk beeldje staat voor één van de slachtoffers die tijdens WOI het leven lieten in België. In 2018 zullen de 600.000 beelden geëxposeerd worden in een land art installatie van 3 hectare op provinciedomein De Palingbeek in Ieper, in het niemandsland van de frontzone.

9.000 Britse jongeren bezoeken de voormalige frontzone
De 30 Britse jongeren die deelnemen aan de workshop, maken deel uit van een testpanel. Mogelijks wordt de ‘ComingWorldRememberMe’-workshop opgenomen in het WOI-herdenkingsreisprogramma van 9.000 Britse jongeren. 9.000 Britse ambassadeurs zullen gedurende de volgende vier jaar (vanaf september 2014) de voormalige frontzone in onze provincie en in Noord-Frankrijk bezoeken in het kader van de herdenking. De Britse regering Cameron cofinanciert dit WOI-herdenkingsreisprogramma voor elke Britse secundaire staatsschool.

Klik hier voor meer activiteiten rondom het thema '100 jaar Eerste Wereldoorlog'

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten