Finalisten wedstrijd jouw slimste idee bekend

Finalisten wedstrijd jouw slimste idee bekend

Terug naar overzicht

Eindhoven, 21 mei 2015

Burgemeesters coachen jonge uitvinders


In het kader van de Dutch Technology Week 2015 organiseren de gemeenten uit de ‘Brainport’ regio Eindhoven ook dit jaar de talentenjacht ‘Jouw Slimste Idee’. Het thema van deze editie is ‘De Wereldtentoonstelling’. Met dit project is er voor kinderen de mogelijkheid om hun eigen uitvindingen aan de wereld te presenteren. De afgelopen maanden hebben ongeveer 1000 kinderen samen bijna 600 ideeën ingezonden.

Uit elke deelnemende gemeente is een finalist gekozen op basis van originaliteit, uitwerking en presentatie. De ideeën van deze 11 jonge finalisten zijn te bewonderen op de website jouwslimsteidee.nl. Ter voorbereiding op hun presentatie tijdens de grote finale worden zij nu gecoacht door hun eigen burgemeester. Die finale, onder leiding van presentatrice en actrice Vivienne van den Assem, is op 5 juni in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Naast de eindoverwinning in de finale is er ook een publieksprijs voor het idee dat de meeste publieksstemmen binnenhaalt. Stemmen kan nog tot 1 juni via de website www.jouwslimsteidee.nl. De wedstrijd wordt georganiseerd door De Ontdekfabriek met als doel kinderen laten ontdekken wat innovatie betekent in onze samenleving en welke rol zij daarin zelf kunnen spelen. Vorig jaar won Luca Janssen (zie foto) de wedstrijd met zijn idee ‘Fietsenwasserette’.

Ook op schoolreisje naar De Ontdekfabriek geweest? Lees en/of geef hier dan je beoordeling door. Tevens maak je dan kans op een (schoolreis)prijs.
 

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten