Gratis naar tentoonstelling over de Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden

Gratis naar tentoonstelling over de Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden

Terug naar overzicht

Gent, 4 oktober 2016

Scholieren kunnen gratis naar de educatieve tentoonstelling 'Voor God & Geld'


Tot 1 januari 2017 organiseert de Provincie Oost- Vlaanderen in het Gentse Caermersklooster de tentoonstelling ‘Voor God & Geld. Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden’. Een gedurfde combinatie van bekende topstukken en onbekende pareltjes nemen de bezoeker op sleeptouw doorheen de fascinerende middeleeuwen. Samen vertellen ze een breed cultuurhistorisch verhaal. Een verhaal dat het rijke verleden van wat vandaag Vlaanderen is laat herleven en daar op verfrissende manier een nieuw licht op werpt.


Bezoek Koning Filip en Koningin Mathilde

Scholieren en studenten
Er is een educatief spel ontwikkeld voor de derde graad lager onderwijs en ook voor secundair onderwijs is de tentoonstelling zeer geschikt. Audiogidsen en geschreven bezoekersgidsen worden gratis ter beschikking gesteld. De bezoekersgids is in verhaalvorm, dus leent zich goed voor het maken van werkstuk, opstel, samenvatting, enz. Ook is er de ‘Pieter-Paul’ app die leuke weetjes geeft bij de schilderijen en voorwerpen in de tentoonstelling.

Klik hier voor meer informatie over deze speciale educatieve tentoonstelling over de 'Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlanden'.

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten