Grootste schoolreisjes van de wereld

Grootste schoolreisjes van de wereld

Terug naar overzicht

Biddinghuizen, 30 september 2013

Het wereldrecord van de grootste 'educatieve' schoolreis is sinds donderdag 26 september jl. in handen van scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort.

Onder het toeziend oog van een Brits jurylid van Guinness World Records volgden 1.872 leerlingen, samen met 200 docenten, van de gereformeerde school (in verband met het 50-jarig bestaan van scholengemeenschap) in Walibi Holland een interactieve natuurkundeles, verzorgd door astronaut André Kuipers.

Daarmee overtroffen zij ruimschoots het oude record uit 2008, dat op 1.192 scholieren stond. Naast de beroemde ruimtereis van André Kuipers vertelde hij over G-krachten en zwaartekracht, die je heel goed in Space Shot en G-force kunt ervaren! Na deze les gingen de leerlingen het park op.

Bron (incl.foto) Walibi WorldHet grootste schoolreisje van de wereld (poging Guiness Book of Records).

Het grootste ‘algemene’ schoolreisje van de wereld dateert volgens ons #schoolreis archief van 3 april 2012.

Toen vond er een zeer bijzonder schoolreisje naar de  Efteling plaats. Vanwege het 60-jarig bestaan van de Efteling en de 15e verjaardag van School Travel hebben beide organisaties destijds samen een groots schoolreisje georganiseerd. Bijna 1.800 kinderen van 13 basisscholen uit heel Nederland arriveerden met 36 bussen onder motor-escorte bij de Efteling voor een bijzonder ontvangst. Op het Theaterplein werd de hele groep onthaald met een Rekje-Strekje onder leiding van Sprookjesbosbewoners en Efteling-kabouters. Nadat alle spieren opgewarmd waren, konden de kinderen genieten van een mooie Efteling-dag.

Het officiële record voor het Grootste Schoolreisje ter wereld in het Guiness Book of Records staat op bijna 1.200 kinderen. Met de opkomst van vandaag is dat record, hoewel het niet officieel wordt ingeschreven, dus ruim overtroffen.

De Efteling staat op pagina 55 en op de cover van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2013). Klik hier voor de online informatie.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+