Iedere scholier een mier

Iedere scholier een mier

Terug naar overzicht

Kerkrade, 16 juni 2015

In het kader van ‘10 jaar INNOVO’ en ‘10 jaar GaiaZOO’ is een bijzondere samenwerking opgezet. 10.000 scholieren hebben de bladsnijdersmieren in GaiaZOO geadopteerd en zijn met hun naam vermeld op een 10 meter lang bord bij het Tapir | Terrarium. Deze week en 22 juni a.s. komen alle leerlingen van de 55 INNOVO-scholen naar GaiaZOO om hun bladsnijdersmieren te bezoeken en het tienjarig bestaan van INNOVO samen te vieren.

10 jaar INNOVO
Vanuit een fusie van KSV en Ambiorix is in 2005 INNOVO ontstaan. 55 scholen voor primair onderwijs en speciaal onderwijs scholen in Zuid- en Midden-Limburg maken hier deel van uit. Om tien jaar INNOVO te vieren bezoeken 10.000 leerlingen in juni GaiaZOO. Tevens adopteert iedere scholier een mier, een mooi aandenken aan dit feest! Alle 10.000 INNOVO-leerlingen staan nu vermeld met naam op een bord in GaiaZOO en mogen allemaal op schoolreis naar de dierentuin.Ter voorbereiding op hun schoolreis hebben leerlingen zich verdiept in de bladsnijdersmieren en hun leefgebied. De kinderen hebben hun eigen mierenverblijf gebouwd en zelfs het leven van een bladsnijdersmier nagespeeld. Zo hebben de kleuters van basisschool Ondersteboven hun eigen mierenhotel, ‘Het Mierakel’, ontworpen. Dit mierenhotel staat tentoongesteld in GaiaZOO.

Goede doel
Op 1 juni 2015 bestond ook GaiaZOO 10 jaar en werd het ‘Tapir Terrarium’, waar onder andere de bladsnijdersmieren bewonderd kunnen worden, officieel geopend in het bijzijn van tientallen enthousiaste INNOVO leerlingen. Tijdens het jubileumfeest van de Zuid-Limburgse ZOO doneerde INNOVO tevens € 5.000,- aan het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. Vanuit deze stichting werd het bedrag verdubbeld, waardoor €10.000,- is overhandigd aan Rainforest Alliance, ten behoeve van educatie via Stichting PIMMA. Stichting PIMMA zamelt geld in voor de bouw van scholen in Midden-Amerika.

Ook op schoolreis naar GaiaZOO geweest? Deel hier je ervaring met andere scholen.
Meer informatie over een schoolreisje naar GaiaZOO vind je straks in de voorjaarseditie (2016) van het Nationaal Schoolreis Magazine.


 

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten