Jeugdtheater Bronks wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie

Jeugdtheater Bronks wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie

Terug naar overzicht

Brussel, 13 januari 2015

Het jeugdtheater Bronks in Brussel heeft afgelopen november de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie gewonnen. 'Bronks inspireert, wekt verwondering op, doet lachen, huilen, stilstaan, houdt een spiegel voor... en niet alleen bij kinderen en jongeren, maar evengoed bij volwassenen', motiveert Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. 'Door te kiezen voor structurele inbedding van cultuureducatie in de hele werking slaagt Bronks erin om op plezierige, eigenzinnige, kritische, duurzame, zelfs absurde manieren kinderen en jongeren en ook volwassenen de hedendaagse complexe werkelijkheid te laten ervaren', motiveert de jury van de Cultuurprijs voor Cultuureducatie. 'De jury apprecieert de weinig betuttelende aanpak van kinderen en jongeren in de producties, die nooit synoniem zijn met louter entertainment, maar stof tot nadenken bieden.'

Aan de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie is een geldbedrag van € 12.500 en een kunstwerk van Philip Aguirre verbonden.

Bron: www.lkca.nl/nieuws

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten