Kom in de Kas geopend door Angela Groothuizen

Kom in de Kas geopend door Angela Groothuizen

Terug naar overzicht

Brakel, 4 april 2014

Gisteren heeft Angela Groothuizen op een stralende dag het officiële startsein gegeven voor Kom in de Kas bij Kwekerij Mansflowers in Brakel. In het kader van het thema Kunst in de Kas, onthulde ze een groot kunstwerk. Vervolgens voltooiden 280 basisschoolleerlingen, onder begeleiding van het Kom in de Kas lied, het kunstwerk met hun zelfgeschilderde bloem.

De landelijke kick off stond in het teken van Kunst in de Kas. De kwalitatieve, mooie en lekkere producten die in de kassen in de Bommelerwaard worden geteeld zijn een kunst op zich. Daarnaast staat Zaltbommel bekend om zijn vele creatieve kunstenaars en kan daarom gerust kunststad van de Bommelerwaard worden genoemd. Twee kunstenaressen uit de regio, Karen de Bondt en Daniëlle Ducheine, hebben maanden gewerkt aan dit grote, kleurrijke kunstwerk van vijf meter hoog en acht meter breed.

Rondleiding door de kas
Voorafgaand aan de onthulling kregen de kinderen een persoonlijke rondleiding op het nieuwe bedrijf van Marius Mans, dat via de herstructurering tot stand is gekomen. Uniek aan dit bedrijf is, dat het een van de eerste bedrijven in de sierteelt is die volledig volgens de principes van Het Nieuwe Telen is ingericht. Hierdoor kan flink op energie worden bespaard.

Regionale openingen
Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 vindt de 37ste editie van Kom in de Kas plaats in 23 regio’s verspreid over Nederland. Zo’n 200 glastuinders zetten hun deuren open en laten zien dat de tuinbouw een van de meest innovatieve sectoren van Nederland is. Naast de landelijke kick off organiseren diverse regio’s een regionale opening op de zaterdag en/of zondag. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt gefinancierd door Dutch Produce Association, FloraHolland, Harvest House, Interpolis en Rabobank.

Scholen die bezig zijn met een (groen)project zijn van harte welkom!

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten