Met de klas naar de Week van de Zee

Met de klas naar de Week van de Zee

Terug naar overzicht

Sint-Andries, 21 april 2015

Van vrijdag 24 april tot en met zondag 10 mei is er opnieuw de ‘Week van de Zee’. Tijdens die periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur en milieu aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen.

Dit kan in klasverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over 10 kustgemeenten. De slogan dit jaar is ‘De Week van de Zee … Zee(r) Gezond!’. Daarmee wil de Provincie het ruime publiek er op attent maken dat een ‘gezonde’ zee veel invloed heeft op de ‘gezondheid’ van mens en milieu.

Op weekdagen kan zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs deelnemen aan workshops, veldwerkactiviteiten, wandelingen, enz. Tijdens de weekends staat er voor het ruime publiek heel wat op het programma. Er zijn zo’n 70 activiteiten voor klein en groot: garnaalkruien, een vroege ochtendwandeling maken met ontbijt, zee- en strandleven onderzoeken in een strandlabo, een zeedorp bezoeken en deelnemen aan verschillende workshops, vliegers maken, krabben vangen, havens verkennen enz.

Dit jaar is de ‘Week van de Zee’ aan zijn negentiende editie toe. Voor het evenement werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, musea, natuurorganisaties en Horizon ducatief vzw. Ook in Zeeuws-Vlaanderen worden activiteiten in het kader van ‘Week van de Zee’ georganiseerd.

Met je klas naar zee? Klik hier voor alle praktische informatie. Een overzicht van de activiteiten is terug te vinden op de website www.weekvandezee.be en in een gratis brochure
 

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten