Nieuw Code M belevenis in Kasteel Hoensbroek

Nieuw Code M belevenis in Kasteel Hoensbroek

Terug naar overzicht

Hoensbroek, 21 januari 2016

Kasteel Hoensbroek is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Hier nodigt Ridder Hoen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Daarbij heeft het kasteel een speciaal aanbod voor alle groepen. Nieuw is de Code M belevenis. ‘Maak je eigen film’! Dit programma is een afgeleide van de jeugdfilm Code M. Maar nu lopen de leerlingen zelf door kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers.

Ze ontdekken wie de drie musketiers waren en leren ook d’Artagnan kennen, de beroemdste van de drie. Maar ook zien ze échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Geheimen van het kasteel ontdekken ze op het beeldscherm van een tablet. En los van de historische aspecten komen ze erachter welke filmberoepen er zijn. Met de klas gaan ze zelf aan de slag om een historische film te maken.

Kasteel Hoensbroek staat op pagina 90 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016). Klik hier voor meer online informatie.
 

Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten