Nieuw experience center Uitvindfabriek in Breda geopend

Nieuw experience center Uitvindfabriek in Breda geopend

Terug naar overzicht

Breda, 11 mei 2017

Gisteren is met de ‘openingsmachine van De Uitvindfabriek’ een nieuw experience center geopend in een voormalige snoepfabriek in Breda. Ruim 100 vertegenwoordigers uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven bouwden samen een ingewikkelde machine. Die machine opende letterlijk de deuren van dit nieuwe initiatief voor basisschoolleerlingen. De kinderen van Nutsbasisschool Burgst uit Breda hadden de eer om als eerste een echt ‘Uitvindersavontuur’ in De Uitvindfabriek te beleven.

De Uitvindfabriek heeft als doel om kinderen spelenderwijs te laten ontdekken welke talenten zij bezitten, met name op het gebied van creativiteit en techniek. De projecten en programma’s spelen in op ‘21st century skills’ en ‘onderzoekend en ontwerpend leren’: de ontwikkeling van vaardigheden op deze gebieden wordt steeds belangrijker gevonden. Vandaar dat het onderwijs het initiatief omarmde en overheden en bedrijfsleven overtuigde om samen een ‘Uitvindfabriek’ te realiseren. De gezamenlijke bouw van de ‘openingsmachine’ in de ochtend symboliseerde de samenwerking tussen de vele partijen die bijdroegen aan de totstandkoming.

Dat De Uitvindfabriek ook écht een aanvulling is op het programma van scholen bleek ’s middags, toen 60 leerkrachten de ‘Wetenschap en Techniek Ladekast’ in De Uitvindfabriek openden en er kennisnamen van het complete aanbod dat op dit gebied beschikbaar is.

Voorlopig concentreert De Uitvindfabriek zich op activiteiten voor basisscholen. Op termijn zal de fabriek ook haar deuren openen voor het Voortgezet Onderwijs en voor gezinnen die een leuk en leerzaam dagje uit willen beleven.

(Foto: Wethouder Haagh zet openingsmachine in werking met leerlingen van de Nutsbasisschool Burgst.)
 

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten