Reuzenpanda’s komen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reuzenpanda’s komen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen

Terug naar overzicht

Rhenen, 27 oktober 2015

Gisteren heeft de Chinese president Xi Jinping, tijdens het staatsbezoek van koning Willem Alexander en koningin Maxima aan China, ingestemd met een zoölogische samenwerking tussen Nederland en China met als doel de bescherming van de reuzenpanda. Onder toeziend oog van de Chinese president en koning Willem Alexander is er een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Ouwehands Dierenpark en de Chinese Wildlife Conservation Association.

Ouwehands Dierenpark zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van deze unieke samenwerking. De dierentuin is trots en bijzonder blij de reuzenpanda’s te mogen verwelkomen in Rhenen. Nederland is een van de weinige landen buiten China waar deze bijzondere en bedreigde diersoort te zien zal zijn.

De afgelopen jaren is er frequent contact geweest met State Forestry Administration, Chinese Wildlife Conservation Association, het Wolong Giant Panda Centre en andere Chinese instanties. De jarenlange inspanningen hebben er nu toe geleid dat Ouwehands Dierenpark kan toetreden tot dit unieke natuurbeschermingsproject. De dierentuin heeft decennia lang expertise opgebouwd op het gebied van fok, verzorging, huisvesting, bescherming van en onderzoek naar beren.

Natuurbescherming
Met de komst van de reuzenpanda’s committeert Ouwehands Dierenpark zich aan een uitgebreid natuurbeschermingsproject. Naast de komst van de reuzenpanda’s naar Rhenen zal er jaarlijks een bijdrage gedaan worden ter ondersteuning van de werkzaamheden van het Wolong Giant Panda Centre. Dit centrum richt zich op de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda, onderzoek, fok en het terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild.

Onderzoek is tevens een belangrijk onderdeel van het project in Ouwehands Dierenpark. Samen met Wageningen University & Research Centre en Chinese reuzenpanda onderzoekers ontwikkelt de dierentuin een onderzoeksplan met als doel bij te dragen aan het in stand houden van deze unieke diersoort.

Kijk op pagina 37 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2015) voor meer Ouwehands Dierenpark Rhenen. Klik hier voor online informatie.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten