Reuzenpanda’s komen volgend voorjaar naar Ouwehands Dierenpark Rhenen

Reuzenpanda’s komen volgend voorjaar naar Ouwehands Dierenpark Rhenen

Terug naar overzicht

UPDATE: woensdag 12 april landen reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen vanuit China op Nederlandse bodem, aldus het nieuwsbericht van 14 maart vanuit Ouwehands Dierenpark.


Rhenen, 22 september 2016

De komst van de reuzenpanda's naar de Utrechtse schoolreisbestemming is met een half jaar uitgesteld. De bijzondere dieren zouden dit najaar arriveren op de Grebbeberg, maar gisteren werd bekend dat het op zijn vroegst in het voorjaar van 2017 wordt. China stelt heel veel eisen aan het verblijf van de dieren in Rhenen en het duurt langer dan voorzien voor alles optimaal voor elkaar is.

Volgend voorjaar is het dan zover: Ouwehands Dierenpark mag de reuzenpanda’s verwelkomen op het park. Reuzenpanda’s Xing Ya (het mannetje) en Wu Wen (het vrouwtje) zullen hun intrek nemen in het verblijf genaamd ‘Pandasia’. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan dit verblijf!

Pandasia
Het verblijf van de reuzenpanda’s wordt geheel in traditionele Chinese stijl gebouwd en maakt onderdeel uit van een groter Aziatisch leefgebied dat onderdak zal bieden aan verschillende Aziatische diersoorten. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf.

Pandasia bestaat uit twee bouwdelen die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies worden in China op traditionele wijze gemaakt en krijgen een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels worden voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak wordt bekleed met dakpannen die op traditionele wijze handmatig in China worden gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Het project krijgt tevens een eigen pagode. Hierin wordt de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.

De reuzenpanda
De reuzenpanda is een zwaar bedreigde diersoort en komt alleen in China in het wild voor. De laatste telling heeft aangetoond dat er nog ongeveer 1.850 reuzenpanda’s in het wild leven. De voortplanting van de reuzenpanda verloopt zeer moeizaam. Het dier eet voornamelijk planten maar behoort tot de roofdieren. Ze eten vrijwel uitsluitend bamboe dat in grote hoeveelheden voorkomt in het natuurlijk leefgebied. De reuzenpanda is te herkennen aan zijn dikke, zwart-witte vacht en de donkere ringen rond zijn ogen. Bij de geboorte weegt een jong 100 gram. Een volwassen dier kan het gewicht van ongeveer 100 kilo bereiken.

Kijk op pagina 76 en 77 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2016) voor meer informatie over schoolreizen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen. Klik hier voor meer online informatie.

Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten