Reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn in Rhenen

Reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn in Rhenen

Terug naar overzicht

Rhenen, 13 april 2017

Het allergrootste schoolreisavontuur beleven de kinderen in Ouwehands Dierenpark Rhenen en het avontuur wordt over een paar weken nog veel groter. Ze bewonderen straks de unieke reuzenpanda’s en leren alles over deze prachtige diersoort. Bezoek met hen ook de andere Aziatische dieren zoals de bijzondere spookdiertjes in Reuzenpandaverblijf Pandasia

Reuzenpandaverblijf Pandasia in Chinese stijl
Xing Ya  (het mannetje) en Wu Wen  (het vrouwtje) wonen sinds gisterenavond in het nieuwe reuzenpandaverblijf Pandasia. Het verblijf is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Het project bestaat uit twee schitterende Chinese gebouwen, die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een passende authentieke kleurstelling gekregen. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak is bekleed met 35.000 dakpannen die handmatig in China zijn gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel.

Aziatische diersoorten
Het verblijf van de reuzenpanda’s maakt onderdeel uit van een groter Aziatische leefgebied dat onderdak biedt aan verschillende Aziatische diersoorten zoals de kleine panda, muntjak, spookdiertje en koeskoes. De grootte van het gehele gebied is circa 9.000 m², waarvan 3.400 m² is gereserveerd voor het reuzenpandaverblijf.

De reuzenpanda’s gaan eerst in quarantaine. De datum waarop Xing Ya en Wu Wen tijdens jouw schoolreis te zien zullen zijn is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Kijk voor informatie over de schoolreizen naar Ouwehands Dierenpark Rhenen op pagina 132 t/m 135 van het Nationaal Schoolreis Magazine(voorjaar 2017). Klik hier voor meer online informatie.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten