Safaripark opent een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf

Safaripark opent een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf

Terug naar overzicht

Hilvarenbeek, 3 april 2014

Safaripark Beekse Bergen opent op dinsdag 29 april een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf met onder andere nijlpaarden en krokodillen. De bouw van dit verblijf en het transport van de nieuwkomers betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe. Na een bouw van 5 maanden en een transport van 13.726 km kunnen de nieuwe Afrikaanse diersoorten aan de collectie van Safaripark Beekse Bergen toegevoegd worden. Een goede reden voor een housewarming party.

Acht dierentuinen verspreid over Italië, België, Duitsland, Ierland en Zuid-Frankrijk werken samen met het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland om verschillende diersoorten uit te wisselen. Het betreft het grootste transport dat Safaripark Beekse Bergen ooit heeft gepland. Daarnaast is de verhuizing van de nijlpaarden en de krokodillen complex. De nijlpaarden wegen ongeveer 2.000 kg en behoren tot één van de gevaarlijkste diersoorten van Afrika. De krokodillen wegen ongeveer 500 kg en hebben een lengte van ruim 4 meter.

Eén van de doelen is deelnemen aan het fokprogramma met de nijlpaarden. Het safaripark ontvangt daarom een fokgroep van 1 man en 3 vrouwen. De groep krokodillen bestaat ook uit 1 man en 3 vrouwen.

“De nijlpaarden en krokodillen vormen een goede aanvulling op onze Afrikaanse dierencollectie”


Aldus Sjors van den Boogaart, parkmanager Beekse Bergen. Safaripark Beekse Bergen staat al bekend om het Afrikaanse thema met onder andere de Big Five. Net als in het wild lopen er tussen de nijlpaarden ook sitatoenga’s (moerasantilopen) en nijlantilopen. Deze dieren zijn vanaf het terras van restaurant Kongo te zien. De nijlpaarden kunnen zowel binnen als buiten verblijven. In het binnenverblijf zijn de krokodillen te bezoeken en mogelijk de nijlpaarden. Ook zullen er zeer actieve zangvogels rondvliegen, waaronder fluweelwevers en gespikkelde muisvogels.

Meer informatie vind je op pagina 125 (voorjaarseditie 2014). Klik hier, voor online informatie.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten