Schoolreis naar het Diamantmuseum in Brugge

Schoolreis naar het Diamantmuseum in Brugge

Terug naar overzicht

Antwerpen, 24 september 2013

Eindelijk was het zo ver en konden we alles leren over diamanten!

We vertrokken vanuit Antwerpen met de bus naar Brugge. Na anderhalf uur kwamen we aan in deze mooie stad. Aangezien de bussen de stad niet in mogen, moesten we nog even wandelen naar het museum. Op onze tocht door deze stad kwamen we langs een park en liepen we langs het Minnewater, dat zijn allerlei kanalen die doorheen de stad vloeien.

We zagen het museum al liggen naast de winkel waar verschillende leerlingen even een kijkje bleven nemen. Wat een mooie juwelen die we hier al te zien kregen!

Toen we binnenkwamen in het museum kregen we te horen dat Brugge en niet Antwerpen is begonnen met het bewerken van diamanten. Het was in 1476 1449 Antwerp dat de Brugse Lodewijk van Berquen het diamantslijpen uitvond. Eeuwenlang (zelfs tot in de jaren 70) is er in Brugge diamant bewerkt en verkocht!

Na deze korte inleiding daalden we af naar de kelder van het museum waar een atelier is van een slijper. Deze mevrouw vertelde ons hoe we van een ruwe diamant een briljant kunnen maken. Wij leerden allerlei nieuwe dingen en wisten niet hoe veel werk er hierin moest gestoken worden. Dit was enorm leuk.

Daarna bezochten we het museum aan de hand van een vragenlijst. Er stonden vragen bij over de geschiedenis van Brugge, over diamant in Brazilië, over het ontstaan van diamanten en de bewerking.

Wij vonden het een super leuk bezoek en we komen zeker terug met onze mama en papa!!!

"Ik vond vooral de geschiedenis leuk!"

Paulien, zesde leerjaar: “Ik wist niet dat Brugge zo'n oude stad was. Wat ik ook heel leuk vond was het diamantlabo waar we diamant van dichterbij konden bekijken!”

Elien, vijfde leerjaar: “het leukste vond ik de demonstratie. Zo zagen we verschillende vormen van diamant en kregen we ook zelf diamantjes in onze handen! En we zagen Boris,de sprekende robot, maar om hem te zien moet je zelf maar eens naar het museum komen....!"

Thomas, zesde leerjaar: “ik vond het heel interessant om te zien naar de machines die ze gebruiken om een diamant te bewerken. Om ze dan ook te zien werken tijdens de demonstratie was super!”

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten