Schoolreisbestemming Hemelrijk al 30 jaar trendsettend

Schoolreisbestemming Hemelrijk al 30 jaar trendsettend

Terug naar overzicht

Volkel, 3 mei 2016

BillyBird Park Hemelrijk viert in 2016 haar 30 jarig bestaan. In deze 30 jaar zette het recreatiepark meerdere malen de trend voor de toekomst van de recreatiebesteding in Nederland. Zo bouwde het park de eerste binnenspeeltuin van Nederland, ideaal wanneer het regent tijdens een schoolreisje. Tevens was het wereldwijd het eerste park dat een touwenparcours in haar all-in prijs kon opnemen. Eigenaar Ton Derks liet zich inspireren in zijn vele reizen naar de Verenigde Staten maar volgde al deze jaren vooral zijn intuïtie.

Al vóór de opening in mei 1986 werd de eerste kunstmatige oeverzwaluwwand van Nederland gebouwd. Hierin konden oeverzwaluwen zich nestelen. Inmiddels zijn er tientallen locaties met een oeverzwaluwwand. In 1993 werd in een voormalige kippenschuur de eerste binnenspeeltuin van Nederland gebouwd. Dit was het vertalen van het Amerikaanse idee van een Family Entertainment Center, met een draaimolentje, botsauto’s en ballenbaden naar de Nederlandse situatie.

Het park was in 2001 het eerste recreatiepark ter wereld  dat een touwenparcours in haar all-in prijs opnam. Inmiddels is het fenomeen touwenparcours in Nederland bekend, maar ook anno 2016 zit het nagenoeg nergens in de all-in prijs.

In het volgende jaar werd bootjesglijbaan Splash geopend. Op dit moment is Hemelrijk nog steeds het enige park in Nederland dat digitale foto’s die tijdens de rit worden gemaakt gratis ter beschikking stelt. Leuk als herinnering en om te delen op social media. In 2004 is de Klimberg Hemelaya geopend. Dit 19 meter hoge speeltoestel is feitelijk een klimwand zonder personeel. Kinderen kunnen erop spelen. Volwassenen kunnen klimmen, maar kunnen ook wandelend de top bereiken. Jaarlijks werd er geïnvesteerd in de parkbeleving en in 2009 opende het park haar achtbaan, een absoluut hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, voor het park.

Ook in recente jaren blijft Hemelrijk innoveren. Zo was het in 2015 een van de eerste parken van Nederland die een gethematiseerd gebied “De Kinderkermis” in gebruik nam. Bij de verschillende attracties in dit gebied staat zelf actief zijn centraal. De attracties zijn door gasten zelf aan te drijven.

Samen actief recreëren is altijd een belangrijke gedachte geweest bij de investeringen in het park. De slogan van het park is dan ook “Happy Together”. Eigenaar Ton Derks ziet het park als een middel voor klasgenoten, schoolvrienden maar ook families en bedrijven om dichter bij elkaar te komen. Het park moet een onvergetelijke dag zijn die ook scholieren bij elkaar brengt. Deze visie heeft er samen met alle ontwikkeling voor gezorgd dat Hemelrijk een uniek schoolreisbestemming in Nederland is geworden.

Kijk op pagina 79 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016) voor het perfecte schoolreisje voor groep 1 t/m 8 naar Hemelrijk. Klik hier voor meer online informatie.

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten