Toerisme Vlaanderen opent jeugdverblijf in Overijse

Toerisme Vlaanderen opent jeugdverblijf in Overijse

Terug naar overzicht

Overijse, 20 september 2013

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Toerisme Vlaanderen hebben vanmiddag het nieuwe jeugdverblijf De Hagaard in Overijse geopend. Het nieuwe jeugdverblijf, met een capaciteit van 90 bedden, past in het actieplan van de minister voor de jeugdverblijven in Vlaanderen. De totale investering bedraagt 4,7 miljoen euro. Chirojeugd Vlaanderen zal De Hagaard uitbaten.

Het nieuwe jeugdverblijf De Hagaard in Overijse wil een kwaliteitsvolle en betaalbare overnachtingsaccommodatie zijn voor jongeren. In het jeugdverblijf kunnen grote en kleinere jeugdgroepen terecht. Bovendien is elke instelling, organisatie of vereniging die een aanbod uitwerkt voor kinderen en jongeren in groepsverband, welkom in De Hagaard.
 

“Met de Hagaard komt er in de Groene Gordel een modern en duurzaam jeugdverblijf bij dat op maat van jeugdgroepen is gesneden."


Jongeren uit elke vorm van georganiseerd jeugdwerk zullen in een prachtige groene omgeving van vakantie kunnen genieten”, zegt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. “Dit nieuwe jeugdverblijf past daarmee in de doelstellingen van het Toerisme voor Allen en betekent een flinke opsteker voor de toeristische sector in de regio. Want Vlaams-Brabant telt duidelijk minder jeugdverblijven dan de andere provincies.”

De bouw van De Hagaard past in het actieplan om de kwaliteit, veiligheid en het aanbod van de jeugdverblijven in Vlaanderen te verbeteren. Toerisme Vlaanderen investeert 4,7 miljoen euro in De Hagaard. Het nieuwe jeugdverblijf ligt op een domein van 3 hectare en heeft een capaciteit van 90 bedden. Er is ook een zogenaamde weekendresidentie voor maximaal 12 vrijwilligers die voor de bezoekers van De Hagaard koken. Refter, keuken en sanitair zijn voorzien voor een 100-tal personen. Voor het gebouw is er een groot gras- en speelveld en er is ook een zone voor tenten. Het gebouw is duurzaam en comfortabel toegankelijk. Toerisme Vlaanderen sloot met Chirojeugd Vlaanderen een erfpachtovereenkomst af voor 33 jaar voor de uitbating van De Hagaard en het onderhoud van het domein.

Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten