Wereldrecord grootste schoolreisje van de wereld

Wereldrecord grootste schoolreisje van de wereld

Terug naar overzicht

Hilvarenbeek, 10 maart 2016

Ruim 3.000 leerlingen en begeleiders van 21 basisscholen hebben vandaag samen in Safaripark Beekse Bergen het nieuwe wereldrecord ‘grootste schoolreisje ter wereld’ gevestigd.

Samen met ruim 200.000 basisschoolleerlingen in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika deden zij mee aan de actie 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds. Met behulp van toeters, bellen én hun stem maakten ze één minuut herrie op 770 schoolpleinen en bij de Beekse Bergen. Het record wordt aangemeld bij Guinness World Records, aldus een woordvoerder van het Liliane Fonds.

Aansluitend kregen de 3.000 schoolreizigers een speciale les aangeboden die geheel aansluit bij het thema. Rangers vertelden er alles over de Afrikaanse dieren en met de wandel-, bus-, én bootsafari waren de leerlingen en hun begeleiders de hele dag zoet. Dat Safaripark Beekse Bergen was gekozen als locatie is logisch, want het Liliane Fonds is actief in 19 landen in Afrika, het continent waar het allemaal om draait in de Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen staat op pagina 75 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016). Klik hier voor meer online informatie.
Wereldrecord ‘Guiness Book of Records‘ grootste schoolreisje van de wereld


Het vorige wereldrecord van de grootste 'educatieve' schoolreis dateert volgens ons schoolreisarchief van 30 september 2013 en was in handen van scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort. Onder het toeziend oog van een Brits jurylid van Guinness World Records volgden 1.872 leerlingen, samen met 200 docenten, van de gereformeerde school (in verband met het 50-jarig bestaan van scholengemeenschap) in Walibi Holland een interactieve natuurkundeles, verzorgd door astronaut André Kuipers (zie foto).

Daarmee overtroffen zij destijds het oude officiële record uit 2008, dat op 1.192 scholieren stond. Naast de beroemde ruimtereis van André Kuipers vertelde hij over G-krachten en zwaartekracht, die je heel goed in Space Shot en G-force kunt ervaren! Na deze les gingen de leerlingen het park op.

Eerder vond op 3 april 2012 een bijzonder schoolreisje naar de Efteling plaats. Vanwege het 60-jarig bestaan van de Efteling werd er een groots schoolreisje georganiseerd. Bijna 1.800 kinderen van 13 basisscholen uit heel Nederland arriveerden destijds met 36 bussen onder motor-escorte bij de Efteling voor een bijzonder ontvangst. Op het Theaterplein werd de hele groep onthaald met een Rekje-Strekje onder leiding van Sprookjesbosbewoners en Efteling-kabouters. Nadat alle spieren opgewarmd waren, konden de kinderen genieten van een mooie Efteling-dag. Het officiële record voor het 'grootste schoolreisje' ter wereld in het Guiness Book of Records stond destijds op bijna 1.200 kinderen. Met de opkomst van 1.800 schoolreizigers was dat record, hoewel het niet officieel werd ingeschreven, dus ruim overtroffen.

Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten