Zeilen en educatie op een historisch zeilschip!

Zeilen en educatie op een historisch zeilschip!

Terug naar overzicht

IJlst, 26 augustus 2014

Wil je je leerlingen eens een echt originele en spannende werkweek of schoolreis bieden? Ga zeilen met Rederij Vooruit! We hebben inmiddels meer dan 40 jaar ervaring in het organiseren van zeil- schoolkampen.

Zeilen en educatie
De Waddenzee is de ideale plek om te zeilen tijdens jouw schoolkamp. De schippers laten je leerlingen zien hoe de natuur in elkaar steekt. En behalve de biologie, leren ze ook de geologie, de wiskunde, de natuurkunde en de geschiedenis van het Wad. Er zijn veel mogelijkheden voor natuur- en avontuurbeleving op het Wad. Leeftijd en niveau spelen geen rol, want Rederij Vooruit kan jouw zeil-werkweek of zeil-schoolreis aanpassen aan elke groep.

Het hebben van een gezamenlijk doel, namelijk het schip naar een bepaalde bestemming zeilen tijdens de schoolkamp, zorgt voor saamhorigheid. Je zult zien dat ze leren samenwerken en elkaar gaan helpen en steunen.

Ervaren schippers brengen je leerlingen tijdens het schoolkamp de fijne kneepjes van het zeilen bij. Ze worden overal bij betrokken en leren alles over windrichting, windkracht en de getijden. Ze hijsen de zeilen, houden het schip schoon, leren hoe ze koers moeten houden en besturen zelfs het schip. Het is niet moeilijk de leerlingen te motiveren, want zeilen is een combinatie van hard werken, ontspanning en plezier. Het vaarprogramma voor het zeilen tijdens de werkweek of schoolreis wordt in overleg maat gemaakt.

Klik hier voor meer online informatie of kijk op pagina 36 van het magazine Werkweek 2014/2015.

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten