Schoolreis naar Boerderij Educatie Nederland

Terug naar overzicht
Boerderij Educatie Nederland, Met de klas naar de boerderij. Het leukste èn leerzaamste uitje voor de klas.
Boerderijeducatie Nederland
Boerderijeducatie Nederland
Boerderijeducatie Nederland
 

Educatieboeren verbinden kinderen met gezond voedsel


Zou het niet prachtig zijn als kinderen weer zouden weten waar hun voedsel precies vandaan komt? Nederlandse educatieboeren weten hier wel raad mee. Want waar kunnen kinderen beter leren waar hun eten vandaag komt dan op de boerderij zelf?

Kinderen weten vaak niet meer waar het voedsel vandaan komt. Daarom ontvangen jaarlijks ruim 220 educatieboeren honderden schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Deze agrarische verhalenvertellers leggen aan de hand van de dagelijkse praktijk  uit hoe voedsel wordt geproduceerd.  Tijdens een  bezoek gaan kinderen actief aan de slag met opdrachten en staat de beleving van de kinderen centraal; kijken, voelen en ruiken.  Hier leren de kinderen taken te verdelen en  verantwoordelijkheden te nemen.

Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Een boerderijles helpt kinderen bij wereldoriëntatie en het besef van hun eigen wereld.  Daarnaast is een bezoekje aan de boerderij gewoon hartstikke leuk! Op de website van Boerderijeducatie Nederland is lesmateriaal beschikbaar om het geplande boerderijbezoek goed te kunnen voorbereiden.
Boerderijeducatie kan rekenen op vele positieve reacties van kinderen en leerkrachten. Het wordt omschreven als een zeer leerzaam uitje. ‘Ik vind het persoonlijk erg goed dat leerlingen zich bewust worden waar die pak melk op tafel nu vandaan komt’, schrijft een leerkracht van groep 7b. ‘We hebben veel gezien en gedaan. Het circuit met vragen was ook zinvol. Kinderen zijn zo op een effectieve manier bezig geweest.’

Platform Boerderijeducatie Nederland
Onder de vlag van Platform Boerderijeducatie Nederland zijn 13 regionale samenwerkingsverbanden van educatieboeren actief. De deelnemende partijen hebben kwaliteitseisen gesteld op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden. Bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Op de website www.boerderijeducatienederland.nl kunnen leerkrachten zien welke educatieboerderijen te bezoeken zijn en is lesmateriaal per sector samengebracht.

Meer informatie of meteen een les boeken?  Kijk dan op onze website.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

 
16.8°
woensdag
15 augustus
- mm
ZZW
2
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
22°
vrijdag
17 augustus
30%
W
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten