Schoolreis Museum Bronbeek

Terug naar overzicht
Museum Bronbeek, Doe en beleef Bronbeek!
Museum Bronbeek
Museum Bronbeek
Museum Bronbeek
 

Museum Bronbeek, doe en beleef Bronbeek!


Leerlingen leren alles over de geschiedenis van Nederlands-Indië in Bronbeek, het koloniale museum van Nederland. Ze luisteren naar verhalen, filosoferen over museumobjecten, maken opdrachten of maken een speurtocht in het museum of over het landgoed Bronbeek.

Tijdens het bezoek leren leerlingen meer over onderwerpen als de VOC, de specerijenhandel, het Cultuurstelsel, het KNIL, de Atjehoorlog, de Japanse bezetting, de dekolonisatie-oorlog en de repatriëring

De verschillende educatieve programma’s zijn prima met elkaar te combineren.
Leerlingen kunnen het museum bezoeken onder leiding van een gids. Een ervaren gids vertelt over de geschiedenis van Nederlands-Indië aan de hand van de objecten uit de expositie. Ook is het mogelijk  opdrachten in het museum te maken om zo de geschiedenis van Nederlands-Indië te zelf ontdekken. Met het boekje in de hand maken ze opdrachten en beantwoorden ze vragen over de vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Indië’. Leerlingen werken zelfstandig in groepjes van twee of drie leerlingen. Voor jongere kinderen is er een speurtocht door het museum die ze zelfstandig kunnen doen.

In het filosofisch gesprek gaan leerlingen met elkaar in gesprek met als uitgangspunt een object uit het museum. We beginnen met een  startvraag om de leerlingen te prikkelen het object te onderzoeken. Door te filosoferen, te discussiëren en de objecten te verbinden met persoonlijke ervaringen komt de geschiedenis veel dichterbij. Er zullen op deze wijze verrassende, eigenwijze en niet verwachte uitspraken gedaan worden.‘Er kwamen zulke prachtige antwoorden, ook kinderen die normaal gesproken weinig zeggen’

Leerlingen worden vaak bijzonder worden geraakt door persoonlijke verhalen over het verleden. Ooggetuigen vertellen over hun eigen ervaringen en nemen de leerlingen mee terug in de tijd. Hun persoonlijke verhalen gaan over de Tweede Wereldoorlog in Indië of over de hectische jaren er direct na.

Alle educatieve programma zijn slechts 3,50 per leerling inclusief begeleiding vanuit Bronbeek.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Velperweg 147
6824 MB Arnhem
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (026) 376 35 53
E-mail
Website
www.bronbeek.nl
 
21.0°
donderdag
16 augustus
- mm
Z
2
22°
vrijdag
17 augustus
40%
W
3
22°
zaterdag
18 augustus
10%
ZW
4
 
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten