Schoolreis naar Dierenpark Hoenderdaell

Terug naar overzicht
Dierenpark Hoenderdaell, Beleef de natuur!
Dierenpark Hoenderdaell
Dierenpark Hoenderdaell
Dierenpark Hoenderdaell
 

Dierenpark Hoenderdaell, beleef de natuur!


Bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s, rondspringende wallaby’s en vele andere dieren.
De dieren en hun welzijn staan centraal en wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna.

Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

April 2018 gaat het nieuwe grote vogelverblijf open waar de bezoeker o.a. uitleg krijgt over verschillende vogelsoorten en de leefwijze. Divers vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Een ringstaartmaki op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de capucijnaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is als je mag helpen met voeren. Er worden dan stukjes appel uitgedeeld door de dierenverzorgers en die mag je dan zelf geven aan de maki’s.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde papegaaien: lori’s. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die bezoekers op ieder moment van de dag aan de vogels kunnen voeren.

Stichting Leeuw is ook gehuisvest in het park waar grote katten worden opgevangen. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen of bij particulieren vandaan. Waar mogelijk probeert Stichting Leeuw de dieren naar hun natuurlijk habitat te brengen waar ze in grote beschermde gebieden kunnen genieten.
Op de galerij zijn educatieruimtes waar veel uitleg wordt gegeven over de dieren van Stichting Leeuw, maar ook over de grote kat in het algemeen en de bedreiging van deze dieren.

Openingstijden:
1 april tot 1 november: 9.00-18.00 uur
1 november tot 1 april 9.00-17.00 uur

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
van Ewijckskade 1
1761 JA Anna Paulowna
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0223) 53 13 88
E-mail
 
19.9°
dinsdag
14 augustus
- mm
W
4
24°
woensdag
15 augustus
10%
ZW
4
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten