Schoolreis naar experience Brussels!

Terug naar overzicht
experience Brussels!, De grootste gratis tentoonstelling over Brussel!
experience Brussels
experience Brussels
experience Brussels
 

experience.brussels, 850 m² Brussel!


experience.brussels neemt u mee naar het hart van Brussel. Deze speelse en interactieve tentoonstelling zal groot en klein uit alle windstreken weten te boeien, zowel dankzij de verrassende inrichting als door de originele inhoud.
Wilt u de tentoonstelling bezoeken met uw klas of met een groep kinderen? Onze medewerkers bieden speciaal op kinderen en tieners gerichte activiteiten.
Verscheidene van onze activiteiten richten zich tot verschillende leeftijdsgroepen, en kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden in het kader van specifieke lessen.
Hieronder vindt u meer informatie over elk van de aangeboden activiteiten.
Goed om te weten: bij ons kunt U over een picknickruimte beschikken voor € 0,50 per kind. Gelieve deze op voorhand te reserveren.

Ben je een echte Brusseleir?
Ontdek Brussel al tekenend en observerend. Richt een metrostation opnieuw in, dos Leopold uit als een koning, help Edith Cavell haar spullen terug te vinden. Dit spel zal je in een echte Brusselaar omtoveren!
Doelgroep: Kleuteronderwijs (vanaf 4 jaar), Basisonderwijs (eerste en tweede leerjaar)
Competenties: Deze benadering van experience.brussels laat de kinderen toe Brussel op een andere manier te ontdekken. Hun verbeelding en creativiteit worden geprikkeld, en het ontwikkelt eveneens hun artistieke kant.
Specifieke lessen: Wereldoriëntatie (maatschappij, burgerschap), Plastische opvoeding

Brussels Pursuit
Elk vakje op het bord hoort bij een expositiezaal. De leerlingen gaan op zoek naar de juiste zaal en naar het antwoord op de door de spelleider gestelde vraag.
Doelgroep: Basisonderwijs (8 tot 12 jaar) , Talenonderwijs (niveau A1 en A2)
Competenties: Deze zeer pedagogische benadering van de expositie experience.brussels stelt de spelers in staat hun algemene kennis, leesvaardigheid en observatievermogen te verbeteren, Brussel op een andere manier te leren kennen, maar ook om hun gevoel voor werken in teamverband en het zoeken naar informatie te ontwikkelen.
Specifieke lessen: Talen (het spel is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels), Wereldoriëntatie (geschiedenis, aardrijkskunde, burgerschap)

Quiz
Waarom is Europa opgericht? Hoe werkt het bestuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest? Kadeikes, strotjes, wat betekenen deze vreemde woorden?
Doelgroep: Middelbaar onderwijs (13 tot 18 jaar), Talenonderwijs (vanaf niveau B1)
Competenties: Deze zeer pedagogische benadering van de expositie experience.brussels stelt de spelers in staat hun algemene kennis, lees- en observatievermogen te verbeteren en op een andere manier kennis te maken met Brussel, maar ook om hun vaardigheid in het opzoeken van informatie te ontwikkelen.
Specifieke lessen: Talen (de vragenlijst is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels), Wereldoriëntatie (geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappij)

Reserveer nu via onze website (klik onderstaande button).

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Koningsstraat 2-4
B-1000 Brussel
Brussel, België
Telefoonnummer
+32 (0)2 563 61 11
E-mail
 
22.0°
dinsdag
14 augustus
- mm
ZW
5
24°
woensdag
15 augustus
10%
ZW
4
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten