Schoolreis naar Go4It Buitensport / Camping Lumdatal

Terug naar overzicht
Go4It Buitensport / Camping Lumdatal, Werkweken en Evenementen in Nederland en in de Ardennen.
 

Go4It Buitensport, werkweken in Nederland en in de Ardennen.


Op slechts 2,5 uur rijden vanaf de Nederlands grens, in het Duitse Lahntal ligt outdoorcentrum en camping Lumdatal. Het outdoorcentrum is hoog gelegen, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Lahntal. Vanaf de locatie kan je bijvoorbeeld meteen een mountainbiketocht maken met mooie afdalingen en pittige klimmetjes.. De omliggende dorpjes bestaan uit kenmerkende vakwerkhuizen, die het het verblijf compleet maken. Het outdoorcentrum is geheel vrij gelegen boven op een heuvel, zonder buren en met een prachtig uitzicht over de omgeving.

Het outdoorcentrum is gebouwd in 2006 waardoor de voorzieningen goed voor elkaar zijn. Zo vind je op de locatie goede sanitaire voorzieningen met gratis warm water, een receptie, snackcorner, gezellige ruimtes, grillhutte en een kampvuurplaats. Het verblijf vindt plaats in houten blokhutten of in groepstenten, alle voorzien van stroom, licht en bed en/of matras.
Voor een actievelingen is meer dan genoeg te doen! Zo kan je gaan kanoën op de rivier de Lahn, of een spannende mountainbiketocht maken door de omgeving. Of de hoogte in tijdens rotsklimmen en daarna weer langs de rots naar beneden abseilen... Wat zeker niet mag ontbreken tijdens de werkweek, is een bezoek aan de Vogelsberg. Op de top van deze berg vind je een tal van leuke activiteiten van rodelen, klimpark, boomkronenpad tot en met een interactieve natuurwandeling door het bos.

Programma's zijn naast alle actieve (outdoor)activiteiten ook goed te combineren met  culturele uitstapjes. Op korte afstand van de camping vind je de plaats Marburg, waar je vanuit het nieuwe gedeelte van de stad met een lift naar het boven gelegen oude gedeelte van de stad gaat, waarmee je enkele honderden jaren terug gaat in de tijd.  Maar ook een bezoek aan een oude steengroeve behoort tot de mogelijkheden. Je daalt via de oude mijnschaft af naar beneden, waar je met een oud mijnwerkerstreintje wordt vervoerd door de steengroeve.

Op de terugreis is het ook mogelijk om de Oranje stad Dillenburg aan te doen, de stad waar Willem van Oranje geboren is. Naast het slot, de Wilhelmturm vind je er ook prachtige kazematen.

Contact

Adres
Groeneweg 11
6999 AW Hummelo
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0858) 77 44 47
E-mail
 
6.4°
vrijdag
23 maart
- mm
ZW
4
10°
zaterdag
24 maart
20%
Z
2
10°
zondag
25 maart
40%
NW
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+