Schoolreis Marinemuseum

Terug naar overzicht
Marinemuseum, Stap aan boord! Kom naar Den Helder en beleef de marine!
Marinemuseum
Marinemuseum
Marinemuseum
 

Marinemuseum, beleef het leven aan boord in het Marinemuseum!


Marinemuseum
Stap aan boord! In het Marinemuseum komt 530 jaar bloeiende geschiedenis van de Nederlandse marine tot leven. Laat uw leerlingen kennismaken met zeehelden, wapens en uniformen bekijken en alles over ontwikkeling van marineschepen leren. Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige onderzeeboot in Nederland die open is voor publiek. De onderzeeboot is nog helemaal in originele staat, dus klim door het luik en beleef het leven aan boord. Naast een museumbezoek kunt u de leerlingen een spannende en uitdagende ontdekkingstocht laten volgen.

Speurtocht
Met werfkinderen Nelly en Simon kan het leven en werken op de werf worden ontdekt. In de ‘Zeeheldenzoektocht’ maken leerlingen samen met Puppes-3 de jongste matroos aan boord, kennis met Nederlandse zeehelden. Tijdens Missie Marinemuseum gaan leerlingen als verkenner op onderzoek uit in het museum. Hebben de hoofdpersonen uit de tentoonstelling Zeeslag! echt bestaan? Zijn de objecten echt of nep? Was Michiel de Ruyter de echte held van Chatham? Via opdrachten ontdekken kinderen leuke weetjes over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). Op de bladzijdes in het midden van het speurtochtboekje kan het spel Zeeslag worden gespeeld.
De ontdekkingstochten zijn elk geschikt voor een bepaalde leeftijdsgroep.

Tarieven
Leerling € 2,50 (incl. speurtocht)
Begeleider € 2,50
Museumdocent € 20

Eten en drinken
Eten en drinken is niet toegestaan in het museum. Bij mooi weer kunnen schoolgroepen buiten bij de picknicktafels of bankjes terecht. Tevens hebben wij een koffiecorner in ons hoofdgebouw en bestaat er de mogelijkheid om een drankje en/of een hapje te doen in het restaurant op ons schip de Schorpioen.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0223) 65 75 34
E-mail
 
dinsdag
14 augustus
- mm
WNW
4
24°
woensdag
15 augustus
10%
ZW
4
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten