Schoolreis naar Museum Engelandvaarders

Terug naar overzicht
Museum Engelandvaarders, Het verhaal over de Soldaten van Oranje!
Museum Engelandvaarders
Museum Engelandvaarders
Museum Engelandvaarders
 

Museum Engelandvaarders, het verhaal over de Soldaten van Oranje!


Museum Engelandvaarders vertelt het verhaal over de ‘soldaten van Oranje’. Jongeren worden in het museum op een voor hen aantrekkelijke (interactieve) manier uitgedaagd zich in te leven in de moeilijke keuzes die veel van hun generatiegenoten van toen hebben gemaakt. Zo beleven zij iets van het in Nederland populaire verhaal 'Soldaat van Oranje'.

Leerlingen kunnen tevens het Atlantikwall Museum en het 400 meter lange gangenstelsel onder de duinen bezoeken. De ervaringen met schoolbezoeken hebben ons geleerd dat een bezoek aan beide musea op leerlingen diepe indruk maakt. Hun kennis over het grootste gewapende conflict waarbij Nederland ooit betrokken was neemt daardoor met sprongen toe. 

Museum Engelandvaarders biedt scholen een arrangement in allerlei variaties aan. Wij kunnen de leerlingen in beide musea rondleiden, maar desgewenst kan de leerkracht ook zelf een lesuur in het museum verzorgen. In beide gevallen kan gebruik worden gemaakt van onze 'Kijkwijzer', een door professionele educatieve medewerkers ontworpen opdrachtenboekje. 

Op www.museumengelandvaarders.nl vindt u meer informatie. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bezoek van uw leerlingen aan het bunkercomplex in Noordwijk, wilt u dan contact opnemen met mevrouw Ada Bulk? Zij is te bereiken via onderstaande emailbutton of tel.nr. 071-362 1075/06-537 35 007. Zij is graag bereid met u een afspraak te maken om een en ander te bespreken. Mocht u liever eerst een kijkje in het museum willen nemen, dan bent u van harte welkom. 

Wat denkt u, mogen wij een van uw klassen binnenkort verwelkomen?

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Bosweg 15
2202 NX Noordwijk aan Zee
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (071) 362 10 75
E-mail
 
20.5°
woensdag
15 augustus
- mm
ZZW
4
26°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
4
22°
vrijdag
17 augustus
60%
NW
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten