Schoolreis naar Vakantiehuis Pietersheim

Terug naar overzicht
Vakantiehuis Pietersheim, Poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen.
Domein Pietersheim Lanaken
Domein Pietersheim Lanaken
Domein Pietersheim Lanaken
 

Domein Pietersheim Lanaken, poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen


Breng een bezoek aan Domein Pietersheim te Lanaken, één van de 6 toegangspoorten van het Nationaal Park “Hoge Kempen”, een park met 5700ha aaneengesloten natuur.  ‘Domein Pietersheim’ staat garant voor een avontuurlijke ontdekkingstocht in het heden en verleden.

Waterburcht Pietersheim
De 12de eeuwse burcht, bekroond met de Vlaamse Monumentenprijs, is de getuige van de woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Een film toont de evolutie van de middeleeuwse burcht naar het kasteel van de 16de eeuw tot de site die u vandaag kunt bezoeken.. In de 16de eeuwse kapel komen de rechterlijke, religieuze en militaire functies aan bod. Het bezoekerscentrum biedt info over het landschap van het Nationaal Park.

Kinderboerderij
Gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren, dat is Kinderboerderij Pietersheim. Boerenpaard Libelle, Pony Tim, koeien, ezels, geiten, varkens, schapen. Tijdens het weekend (zomerseizoen) is ook de Knuffelweide geopend en kan je als het ware een geitje aaien. 

Ravotten in de speeltuin
Heerlijk ravotten in een prachtige speeltuin waarvan enkele speeltuigen aangepast zijn voor kinderen met een handicap. Bij warm weer kunnen de rakkers spetteren in het waterspel. Geniet na in het café-restaurant “Hoeve Pietersheim”

Kaboutertocht met eekhoorn Kwip en zijn kaboutervrienden
Kwip de eekhoorn toont jong en oud de weg op dit volledig vernieuwde Kabouterpad. Toffe natuurspelletjes garanderen dolle pret.

Vakantiehuis Pietersheim : Gezellig overnachten in groep op de kinderboerderij
De 17 vierpersoonskamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet en de gezellige ontmoetingsruimte biedt de nodige gezelligheid. Overnachten kan in volpension maar zelfkook is ook mogelijk. In het vakantiehuis is er plaats voor 68 personen (minimaal 24).

Pietersheim, poort tot het Nat. Park “Hoge Kempen”
Met zijn naaldbossen, waterplassen, heidelandschappen is het Nationaal Park “Hoge kempen” een echt paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en ruiters. In Pietersheim wandelt u als het ware het park in… Diverse wandelroutes van 4 tot 14km brengen u langs de mooiste plekjes in de buurt van Pietersheim.

TOEGANG GRATIS!

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Neerharenweg 12
B-3620 Lanaken
Limburg (BE), België
Telefoonnummer
+32 (0)89 71 21 20
E-mail
 
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine België, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+