Schoolreis naar Sprookjeswonderland Enkhuizen

Terug naar overzicht
Sprookjeswonderland Enkhuizen, Beleef de betovering!
Sprookjeswonderland
Sprookjeswonderland
Sprookjeswonderland
 

Sprookjeswonderland; Beleef de Betovering!


Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen. Het park is circa 7 ha. groot en bestaat uit een sprookjesbos, diverse attracties, een theater, een wandeltuin, een kinderboerderij en een groot speelgedeelte.

In de afgelopen jaren is het park aanzienlijk uitgebreid met o.a. een ontvangst- en verzamelplein, een ruimere speeltuin en diverse attracties, exposities en sprookjesuitbeeldingen. Het park is bedoeld voor de kinderen uit de onderbouw. De kinderen kunnen zich hier zo'n 4 tot 5 uur prima vermaken.
In het Sprookjesbos vinden we een kabouterdorp en ontmoeten we sprookjesfiguren als Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje, Pinokkio en vele anderen. Hier bevinden zich ook tovenaar Magus Fluvius en de Vliegende Heks. Alle figuren bewegen en zijn voorzien van geluidseffecten.

Op de Kinderboerderij is een bezoekersplaats waar de kinderen zich vrij tussen de dieren kunnen begeven. Op de dierenweides lopen o.a. alpaca's, kangoeroes en hertjes. Het Speelgedeelte omvat een speeltuin met een geheel eigen karakter. Bijna alle toestellen zijn uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van eend tot olifant. De kinderen kunnen een rondje varen bij de Dobberbootjes of een ritje over het boerenerf maken op een levensechte pony. Ook kunnen zij, begeleidt door het fluitspel van de Rattenvanger van Hamelen, een rondje maken in een trapskelter in de vorm van een rat. Bij ‘de Oude Smidse’ kunnen kinderen en volwassenen een ritje maken in een heuse oldtimer.

Schommelschip d’Avontuur is een beleving voor de echte waaghalzen. Bij de Hekspeditie neem je plaats op een Vliegend Tapijt en beleef je een onvergetelijk avontuur hoog door de wolken boven Sprookjeswonderland! Door het park rijdt de parktrein die plaats biedt aan ongeveer 45 personen.

Bij minder mooi weer bieden o.a. kasteel Violinde en het Tijdhuis uitkomst. In het kasteel is meerdere keren per dag de voorstelling over het verwende prinsesje Violinde te zien. De show duurt ongeveer een half uur en de zaal biedt plaats aan 350 personen. In het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je samen met de vier seizoensfeeën mee op een reis door de vier jaargetijden in een doorlopende voorstelling van bijna 25 minuten. Daarnaast zijn er verspreid door het park diverse schuilkappen, een overdekte picknickplaats en diverse kleinere overdekte sprookjesuitbeeldingen.

Tarieven

Entree € 5,70 p.p. vanaf 2 jaar
Arrangementen inclusief entree, friet, drinken en ijsje vanaf € 8,50 p.p.


Het park kent een maximale capaciteit, reserveren is daarom verplicht.
 

Openingstijden

8 april t/m 29 oktober: Dagelijks geopend vanaf 10:00 uur


Voor uitgebreide informatie zie onze website (klik onderstaande button)
 

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Kooizandweg 9
1601 LK Enkhuizen
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0228) 31 78 53
E-mail
 
dinsdag
14 augustus
- mm
W
4
24°
woensdag
15 augustus
10%
ZW
4
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
 

Ervaringen & Beoordeling

3 bezoekers van Sprookjeswonderland Enkhuizen beoordelen deze schoolreis aanbieder gemiddeld met:

Ervaring

De Tweemaster, Lisse
A. Nederpel
Beoordeling:

Ervaring

Kath. Basisschool de Wilgeroos, Beverwijk,
I. Zijlstra
Beoordeling:
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten