Schoolreis naar Universiteitsmuseum Utrecht

Terug naar overzicht
Universiteitsmuseum Utrecht, Onderzoekend leren in het Universiteitsmuseum Utrecht.
Universiteitsmuseum Utrecht
Universiteitsmuseum Utrecht
Universiteitsmuseum Utrecht
 

Universiteitsmuseum Utrecht, onderzoekend leren in het Universiteitsmuseum Utrecht


Wist je dat het Universiteitsmuseum Utrecht ook naar de klas toe komt? Behalve de onderwijsprogramma’s in het museum komen publieksbegeleiders van het museum naar de klas met een gele bakfiets vol wetenschap!

Het Universiteitsmuseum biedt het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs de kans meer aandacht te besteden aan wetenschap. Onderzoekend leren is hierbij het uitgangspunt. Leerlingen ontdekken de wetenschapper in zichzelf en werken met echt materiaal zoals botten en skeletten. Ze leren conclusies te trekken uit hun eigen waarnemingen en ontdekken zo het antwoord op allerlei vragen.

In alle onderwijsprogramma’s staat plezier in onderzoeken en het bieden van een bijzondere ervaring voorop. Voor het basisonderwijs heeft het Universiteitsmuseum Utrecht onder andere het programma ‘Een bak vol botten’ ontwikkeld. Voor dit programma bedenken leerlingen goede onderzoeksvragen en gaan ze op zoek naar antwoorden door het vergelijken van echte botten, foto’s van skeletten en determineerschema’s.

Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren en onderzoeken. Daar gaan de leerlingen in het voortgezet onderwijs programma mee aan de slag. Iedereen krijgt een mysterieuze black box. Wat kunnen ze met wetenschappelijke zekerheid zeggen over de inhoud hiervan, zonder het doosje open te maken?

Behalve deze twee uitgelichte programma’s worden er nog vele andere schoolactiviteiten georganiseerd in en rondom het Universiteitsmuseum Utrecht.

Het reserveren van onderwijsprogramma’s kan tot uiterlijk twee weken voor het geplande bezoek. Op kortere termijn probeert het Universiteitsmuseum Utrecht iets in overleg te organiseren. Bij elk programma is er begeleiding vanuit het museum, daarnaast is per 15 leerlingen een begeleider vanuit school nodig.

Voor reserveringen en meer informatie met betrekking tot de onderwijsprogramma’s kunt u op onze website kijken (klik onderstaande button)

Contact

Adres
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Utrecht, Nederland
Telefoonnummer
+31 (030) 253 80 08
E-mail
 
17.2°
woensdag
18 juli
- mm
W
1
27°
donderdag
19 juli
10%
NO
3
28°
vrijdag
20 juli
20%
NO
2
 
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2018
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2018

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreismagazine.be maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten