Schoolreis Vincents Tekenlokaal

Terug naar overzicht
Vincents Tekenlokaal, Daar kan geen gum tegenop!
Vincents Tekenlokaal
Vincents Tekenlokaal
Vincents Tekenlokaal
 

Vincents Tekenlokaal, daar kan geen gum tegenop!


‘VINCENT WAS HERE’
Het had op onze muren kunnen staan.Met krijt, verf of stift. Want hij was hier, Vincent van Gogh. Zijn ogen hebben hier rondgekeken. Zijn hand heeft hier tekeningen gemaakt.

Als jongen van dertien kwam Vincent in 1866 in Tilburg wonen. Zijn school zat in het huidige Paleis-Raadhuis in het centrum van de stad. Daar kreeg hij ook tekenlessen. Van kunstenaar Constant Huijsmans, een vernieuwer. Hij wakkerde 150 jaar geleden het talent van Vincent aan.

‘Sara was here!’
Misschien staat dat binnenkort wel op onze muren.

Of ‘Willem was here!’
Want achter elke naam kan talent verstopt zitten. Ook achter de leerlingen in jouw klas.

We hebben Vincents oude klaslokaal nagebouwd. Kom met je klas bij ons rondkijken!
Je kunt twee verschillende lessen kiezen:

Kom met je klas
Met je klasgenoten wandel je door de oude school van Vincent van Gogh, alsof je terug reist in de tijd. Zo’n 150 jaar geleden! Je komt erachter hoe het was in Vincents tijd.
Maar er is meer! In het atelier ga je aan de slag op digitale tekenschermen. Experimenteer er maar op los! Met kleuren, materialen, vormen. Je zult verrast zijn over jezelf.

Vincents Selfie
Vincent maakte in zijn leven meer dan vijftig zelfportretten. In Vincents Tekenlokaal ervaar je samen met je klas hoe Vincent van Gogh werkte. Waarom maakte hij zelfportretten en hoe gaf hij zichzelf weer? Jij komt er achter tijdens het bezoek. Maar dat is niet alles! Leer in ons atelier om te werken op digitale tekenschermen. Jouw selfie is het uitgangspunt voor deze tekenles. Experimenteer met kleuren en materialen en geef jouw selfie een nieuwe look!
Deze les is voor klassen uit het voortgezet onderwijs.
Voor deze les is het van belang dat de leerkracht alle selfies verzamelt, iedere foto voorziet van de naam van de leerling en ze vooraf toestuurt naar Vincents Tekenlokaal.

Een klas kan met maximaal 30 personen per groep op bezoek komen. Een bezoek duurt 90 minuten. De kosten voor de begeleiding zijn €100.
Interesse? Laat het ons weten via een mailtje of bel 013-542 91 97 (telefonisch bereikbaar op di t/m vrij 9.00-12.00 uur).

Tot gauw. In Vincents Tekenlokaal. Daar kan geen gum tegenop.

LET OP: Vincents Tekenlokaal gaat rond de zomer van 2017 enige tijd dicht voor een verbouwing!

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Stadhuisplein 128
5038 TC Tilburg
Noord-Brabant, Nederland
Telefoonnummer
+31 (013) 542 91 97
E-mail
 
 
Nationaal Schoolreis Magazine Belgiƫ, 2017
Schoolreismagazine.be is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine België, sinds 1994 hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine België 1994-2017

Like, volg of tweet schoolreismagazine.be

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+